Kickboxing reprezentacija Bosne i Hercegovine u Mariboru učestvovala na Evropskom prvenstvu za seniore

maribor2016Kickboxing reprezentacija Bosne i Hercegovine  učestvovala je na seniorskom Evropskom prvenstvu koje se održalo u Mariboru od 23. do 30. oktobra 2016. Naša reprezentacija je na takmičenju nastupila sa 10 takmičara od kojih je samo jedan upisao pobjede.

U satavu BH tima bili su: Selma Baltić – K1 -60 kg, Edin Vučelj – LC -84 kg, Haris Biber -LK -71 kg, Čedo Pantić -K1 – 71kg, Milan Babić -K1 -75 kg, Adnan Halilović LK -75kg, Nikola Drobnjak –LK -81 kg, Mirnes Vejzović – LK -86 kg, Mesud Selimović – K1 -86 kg i Ahmed Krnjić –K1 -91 kg .

Naš tim se morao zadovoljiti samo jednom osvojenom medaljom, istu je osvojio Edin Vučelj u disciplini Light contact u kategoriji 84 kg. Nakon sto je pobijedio predstavnike Bugarske i Turske, Edin je u veoma teškoj i zahtjevnoj borbi izgubio od Evropskog i Svjetskog sampiona iz Ukrajine.

 

edin-vuceljedin-vucelj2Edin Vučelj je prvi u historiji bh. kickboxinga koji je osvojio medalju na seniorskom Evropskom prvenstvu WAKO kickboxinga u ovoj disciplini.

Napomenut ćemo da su četiri naša takmičara bila blizu pobjede, izgubivši sudijskom odlukom 2:1.